1. Tags /
  2. Tags: tinnitusmaskeerder

Tinnitusmaskeerder

U kent het misschien wel: een vervelende piep, zoem, ruis of bromtoon in uw oren, na een tijdlang in een lawaaiige omgeving. In de meeste gevallen is dit geluid tijdelijk en gaat het binnen enkele minuten tot uren voorbij. In sommige gevallen echter is het geluid permanent. Dan spreken we van tinnitus, een vorm van gehoorbeschadiging.

Wat is tinnitus?

Tinnitus is een vorm van gehoorbeschadiging. Tinnitus is de officiële, medische benaming voor het verschijnsel dat vaak "oorsuizen" wordt genoemd. Iemand die hieraan lijdt hoort permanent een zogenaamd "fantoomgeluid": een piep, zoem of bromtoon die alleen door hem of haar (en niet door de omgeving) gehoord kan worden. Dit noemen we tinnitus of oorsuizen.

Tinnitus maskeren

Het effect van tinnitus op het dagelijks leven is vaak erg groot: oorsuizen leidt tot onder andere slaapproblemen, overgevoeligheid voor geluid, oververmoeidheid, een verminderde concentratie, depressie en storingen in verbale communicatie. Er worden diverse behandelingen aangeboden, die helaas in de meeste gevallen geen uitkomst bieden.

Een tinnitusmaskeerder lost het probleem helaas niet op, maar maskeert het fantoomgeluid. Een voorbeeld hiervan is een muziekkussen. Met dit muziekkussen wordt inslapen eenvoudiger, krijgt u meer nachtrust en begint u uitgeruster aan een nieuwe dag. Dat helpt u beter om te gaan met de gevolgen van oorsuizen. Een tinnitusmaskeerder kan ook helpen om juist overdag uw oorsuizen te maskeren, zodat u geconcentreerder bezig kunt zijn met uw taken.

Vandaag besteld, morgen in huis

Alle bestellingen vanaf € 50,- worden gratis verzonden. Hoorwinkel.nl heeft alle producten uit de webshop standaard op voorraad. Bestelt u op werkdagen voor 15:00? Dan wordt uw tinnitusmaskeerder dezelfde dag nog verzonden.


Sound Pillow

Heeft u moeite met in slaap vallen? Sound Pillow helpt u in te slapen en laat u genieten van een goede nachtrust. Een comfortabel hoofdkussen dat wordt geleverd met gepatenteerde en speciaal ontwikkelde geluidsopnames voor het maskeren van oorsuizen. Inclusief mp3-speler.

Tinnitusmaskeerders bieden ook verlichting aan mensen die moeilijk in slaap komen door bijvoorbeeld stress, post-traumatische stress stoornis, psychische gesteldheid en verslavingen.

» Lees meer over Sound Pillow

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties!

  • *
     
  • *
     

© Hoorwinkel.nl 2018 - Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden | Disclaimer Webshop software: Shopman

Stichting Audiciensregister Van Boxtel luistert